Tildelingen av årets jakt finner du her. Send søknad på wwwinaturno eller spør oss om søknadsskjema.


Na Starter Kampen Om Elgjakta Nyheter Statskog

Mange jaktfelt er delt opp i perioder både for å gi flere jegerejaktlag tilbud men også for å sikre at tilstrekkelig antall dyr blir felt.

Søknad om jakt på elg. Ha tilgang på godkjent ettersøkshund ved jakt etter elg hjort og rådyr. Ledige jaktfelt inngår i felles søknad til all elg- og hjortejakt på statsallmenning. Jaktlaget skal bestå av minimum 6 personer for jaktfelt med kvote på 4 dyr og flere.

Under jakt skal jaktlaget ha godkjent ettersøksekvipasje for elg tilgjengelig innenfor et rimelig tidsrom etter påskyting. Fangst skal som all annen jakt foregå på en mest mulig human måte. Tildeling av jakt 2020.

For å jakte storvilt skal det også avlegges en årlig skyteprøve. Lisensjegere skal medbringe personlig lisens for gjeldende art og jaktår under fellingen. Ved ettersøk ring vakttelefon.

Årlig legges det ut mellom 60 og 100 jaktfelt på elg og hjort ut for søknad på Inaturno. Ordinær elgjakt er basert på jaktlag søknad og trekning. Nevnte endring i jakttidsforskriften gjør det mulig for Miljødirektoratet å gi konkrete dispensasjoner fra jakttidene for mindre områder hvor skogskadene er kritiske.

Jaktrettshaver som ønsker å trekke en eiendom ut av et godkjent eller omsøkt vald skal melde dette skriftlig til valdansvarlig representant med kopi til kommunen senest 1. Desember 2017 åpnet vi opp for ny muligheten for å fremme ny søknad. Det er som i fjor litt få søknader på elgjakta.

Miljødirektoratet har fastsatt forskrift om utvidet jakttid for elg og hjort i perioden 1. Styret ønsker alle jegere en fornøyelig og SKITT jakt. Elg Jakt 2014 - YouTube.

Skjema for godkjenningendring av bestandsplanområde. Alle som skal jakte elg i Dalsbygda Storviltområde må være med på ett av disse 5 jaktlagene og elgjaktlederne sender inn en felles søknad på vegne av sitt jaktlag. Det er totalt 11 jaktfelt fordelt på 4 års-kontrakter.

Jeger med jakt på statsallmenning kan ikke jakte på egen grunn. Vilkår for søknad om elg- og hjortejakt fom 2016 1. Målet med prøveordningen er å høste.

Derfor har styret slått sammen periodene. Skjema for godkjenningendring av vald. Jaktretten tilhører grunneier dersom ikke annet er bestemt.

Kan utelukkes for elg- og hjortejakt på statsallmenningstatens grunn. Elgjakt på Senja-Berg Statskog. Søknaden støttes av Norges Jeger- og Fiskerforbund NJFF Norges Bondelag Norges Skogeierforbund og NORSKOG.

Slaktevektskjema - elg Sett elg-skjema Søknad om godkjenningendring av bestandsplanområde for elg og hjort Søknad om godkjenning av valdendring av vald for elg hjort villrein og rådyr bokmål Avtale om godkjent ettersøkshund. Fellingstillatelse for jakt på elg hjort og rådyr gis av landbrukskontoret. Skriftlig søknad med eksakt kartfesting og beskrivelse av hva åtet består av sendes til Statskog friluftorget.

Det er stor rift om å jakte elg på statens grunn. Det skal også spesifiseres hvilket terreng det søkes jakt på. I denne perioden er det jakttid på elg og hjort fra og med 15.

Han skutt hornene til elgene. Fangst av vilt foregår med fangstredskaper som enten avliver viltet eller fanger det levende. August til og med 23.

Jaktrettshaver kan søke kommunen om å få godkjent sin eiendom som vald. Søknad om buejakt i Norge. Søknad om jakt sendes til Jaktansvarlig Roger Bø Bøvegen 36 2632 Venabygd Mob.

Det er også muligheter for at to eller flere vald kan slå seg sammen til et bestandsplanområde. Under jakt på elg hjort og rådyr medbringes i tillegg dokumentasjon på tilgang til godkjent ettersøkshund. Derfor valgte vi å se på muligheten for å dele felt 1 på lik linje som for lagsjakt rådyr.

Et lett tilgjengelig og godt jaktfelt med normalt høg fellingsprosent. Jakt på elg hjort rådyr og villrein krever en fellingstillatelse som spesifiserer hvilke dyr du kan skyte i et gitt område. Det inngås da en skriftlig samarbeidsavtale om bestandsforvaltningen mellom disse valdene.

Statsallmenningene ligger i Namdalseid kommune. Søknad om godkjenningendring av vald eller bestandsplanområde rettes til kommunen innen 1. Godkjente hjorteviltvald kan få årlig fellingstillatelse uten søknad.

Kommunen skal behandle søknad om godkjenning av nye vald eller endringer i eksisterende vald for jakt på elg hjort og rådyr innen 15. 92827735 merket med Elgjakt 18 21 innen 15. Ingen del av ettersøksekvipasjen kan stå på mer enn én søknad om elgjakt.

Det tillates ikke å drive parallell jakt i andre områder. April 2017 31. Under jakt på villrein medbringes kontrollkort og eventuell skriftlig fellesjaktavtale.

De fleste av disse jaktfeltene ligger ute som fireårs-kontrakter. Januar i kommunene Eidfjord Ulvik Aurland Lærdal Årdal Hemsedal Ål Hol Gol Nesbyen Nore og Uvdal Sør-Aurdal Nord. Velkommen på jakt hos oss.

Januar til og med 31. Ettersøksavtale med Hallingdal Ettersøksring. Grunnen til at vi søker er at vi mener tiden er inne for at også jegere og rettighetshavere til jakt i Norge skal få samme mulighet som våre naboland og resten av Europa.

For jakt på hjort elg og rådyr må du ha tilgang på ettersøkshund. Norske borgere og alle som det siste året har vært og fortsatt er bosatt i Norge kan inngå i lag som søker om. LISENSFELLING Jegere som vil delta i lisensfelling må registrere INFORMASJON JAKTTIDER Informasjon om jakt- og fangsttider 1.

Ettersøksekvipasjen skal registreres på søknaden med hunde-ID og hundeførers navn. Forskrift om jakt felling fangst og fiske på statsgrunn FOR-2007-08-20-987 2. D Søknad om endringer i jaktlagets sammensetning.

Det er hovedsaklig grunneiere og rettighetshavere som deltar i elgjakten men utenbygds jegere og andre kan unntaksvis få plass på et jaktlag ved å kontakte Dalsbygda Jaktlag og forhøre seg om ledige plasser på. Retten til å jakte hjortevilt. Navn på lederen og på samtlige jegere på jaktlaget.

Dette vil da føre til store kvoter på jaktlagene. Først når viltet er felt på lovlig vis kan rettighetshaveren påberope seg eiendomsretten til dyret. Søknad om godkjenning av vald for jakt på elg hjort eller rådyr skal sendes kommunen innen 1.

Desember og fra og med 1. FeFo kan kreve at ettersøkshund framvises for ID-scanning. I vårt avslag på søknad om utvidet jakttid for elg i brev av 18.


Bestandsplanar For Forvaltning Av Elg Og Hjort Hjorteviltportalen