I Langmorkje statsallmenning er jakttida for småvilt frå 15september og ut februar Med unntak for dei artane som det er opna for jakt på gjennom smårovviltkortet. På inaturno kan du kjøpe fiskekort jaktfiskekort og leie hytte i norsk natur.


Fjellstyra Pa Hardangervidda

På inaturno kan du kjøpe fiskekort.

Jakt rauland statsallmenning. 45min-1t ish med bil fra Rauland sentrum er midt i blinken. Her kan du leige småviltjakt fiske og hytter. Sunndal fjellstyre vedtok i sak 112019 å åpne for jakt med stående fuglehund i deler av Sunndal statsallmenning.

Rauland Ridesenter skreddersyr også tilbud til grupper firma og lignende. Dette utgjør hoveddelen av våre eiendommer i Sør- og Midt-Norge. Søkjerar som ikkje stettar krava til innanbygdsbuande vil verte avviste og du vil ikkje få tilbod om jakt.

Desse hyttene er sett opp til bruk for jegerar og fiskerar. Rauland Statsallmenning ligg i Vinje kommune i Telemark og er på om lag 68 000 daa. Spesielt for statsallmenningene er allmenningsretten.

26 millioner dekar av Statskogs eiendom er statsallmenning. Miljødirektoratet sender på høring forslag til ny forskrift om jakt felling fangst og fiske i statsallmenning. Personar busett utanfor Noreg kan ikkje søke jakt på Statsallmenning i Noreg.

Området ligg høgt til fjells mellom 1300-1600 moh. For reinsjakta er søknadsfristen 2 mai. Rauland Statsallmenning og Berunuten Vest.

Villreinjakt for utanbygds i Rauland statsallmenning. Rauland Fjellstyre eig og driftar 3 hytter i Rauland Statsallmenning. NFS kart viser alle statsallmeningene i Sør-Norge og inneholder også informasjon om de 94 fjellstyres jakt- og fiske- og hyttetilbud.

Ser det ligger flere på Inatur. Hytta ligger i Røyrvik kommune. Har du allmenningsrett dvs er busett i gamle Rauland kommune kan du fiske med garn.

For reinsjakta er søknadsfristen 2 mai. Innenfor denne ramme skal ressursen utvikles med sikte på å ivareta rettigheter etter fjellova fremme det lokale næringslivet og sikre allmennhetens adgang til jakt fiske og friluftslivForskriften skal sikre at all jakt felling fangst og fiske i statsallmenning skal tilbys på. Det er svært gode fiskevatn i området og ein flott natur.

Jakt Tradisjonelt er det i hovudsak villrein som vert jakta på Røldal statsallmenning. Statskog forvalter jakt og fiske på over 31 millioner dekar. Småvatna Statsallmenning tilbyr fiske jakt overnatting og flotte opplevelser i vakker natur.

Småviltjakt på ein av Hardangerviddas flottaste høgfjellsområde. Les mer om jaktmulighetene våre her. Gratis Jaktkort til fyrstegongsjegerar.

Fjellstyrene forvalter og administrere all jakt og fangst på statsallmenningene i Sør-Norge og er samlet sett norges største tilbyder av jakt og fiske til allmennheten. Kortet gjeld småviltjakt utan hund. På Rauland SA kan alle jakte småvilt utan hund og sende søknad om å få jakte rein kvart år.

Kort kjøpt på Statsallmenning er personlege og kan ikkje overdragast eller seljast. Her kan du leige småviltjakt fiske og hytter. Kjøpt kort refunderast ikkje.

Merk forskjell i kort for INNANBYGDS OG UTANBYGDS. De siste årenes takseringresultater og observasjoner av ryper i Torbudalen har vist en god utvikling i rypebestanden. Her finner du fiske og jakt over hele landet og hyttene er blandt Norges billigste med priser ned til 100 kr pr døgn.

Dei mest vanlege innfartsårene er Valldalen og Haukeliseter i sør frå E134 og Tinnhølen i nord frå Rv. I perioden 1509-2909 er det begrensa kortsalg for utanbygds jegerar utan hund. Mars 2004 med hjemmel i fjellovas 25 og 26.

Fjellstyret er sett til å forvalte jakta på rauland statsallmenning. Rauland Statsallmenning ligg i Vinje kommune i Telemark og er på om lag 68 000 daa. Alle hyttene står opne og har ved og propan samt dekketøy.

Retten til jakt og fangst på statens grunn På statsgrunn som ikke reguleres av lov av 6 juni 1975 Fjelloven er småviltjakt og fangst tillatt mot løsning av jaktkort og betaling av vederlag for norske statsborgere og for alle som det siste året har vært og fortsatt er. Her er det både småviltjakt og reinsjakt. Her er det både småviltjakt og reinsjakt.

Jakt på Lirype med hund i Torbudalen. Dette er statsgrunn utenfor statsallmenning og omfatter store områder i Nordland og Troms samt om lag seks millioner dekar i Midt-Norge og Sør-Norge. Regner med å gå litt for å komme meg opp til Rauland statsallmenning sitt terreng.

Du må søkje elektronisk på. Søk deg bort fra byen. Andre forbruksartiklar som dopapir og stearinlys må brukarane ordne sjølve.

Vilt og fisk i statsallmenning skal forvaltes slik at hensynet til naturmangfoldet ivaretas. Du må søkje elektronisk på. Fjellstyret har hytter som kan leigast i sommarhalvåret sjå meir info på nettsida til Ullensvang.

Ullensvang statsallmenning ligg på vestre deler av Hardangervidda. Det er ikkje mogleg å reservere hyttene. Kart over området Fellingsløyve vert utferda av Rauland FS etter reglane i Fjellova 23 24 og 25.

Søk deg ut i naturen. Området ligg høgt til fjells mellom 1300-1600 moh. Statsallmenningene dekker de fleste store høyfjellsområdene i Sør- og Midt-Norge samt noen mindre lavereliggende arealer.

246 likes 5 talking about this. På rauland sa kan alle jakte småvilt utan hund og sende søknad om å få jakte rein kvart år. Fjellstyret er sett til å forvalte jakta på Rauland Statsallmenning.

Det meste av arealet ligg i Hardangervidda nasjonalpark. Småviltjakt i Rauland statsallmenning. Gjeldende forskrift med samme tittel ble fastsatt av Direktoratet for naturforvaltning nå Miljødirektoratet 8.

Det er svært gode fiskevatn i området og ein flott natur. Jaktkort for småviltjakt er tilgjengelig i hovedsakelig to områder. Må jo få testa mulighetene for litt jakt rundt om så lurte på om noen har erfaring med de terrengene som ligger rundt.

Dette tilsier at Sunndal fjellstyre kan åpne for jakt på lirype med. Årlig selges ca 25000 småviltkort 1 200 fellingstillatelser for elg og 5-7000 fellingstillatelser for villrein. Rauland statsallmenning tilbyr jakt på småvilt og rein.

Allmenningsarealet nordvest for bygda og på Haukelifjell er. Her vil du også finne intereaktiv kart med oversikt over fiskevann i Vinje kommune og hvor du kan. Vilkåra er at du betaler for overnatting på ein av hyttene.

Rauland Statsallmenning tilbyr jakt på småvilt og rein.


Orrfugljakt 15 9 24 9 Vestre Slidre Statsallmenning Inatur No